bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

ABC saker jag gillar - del.1

 Kom på en rolig idé, nämligen att göra en ABC-lista där jag för varje bokstav i alfabetet ska lista en sak jag gillar, som förstås ska börja på den bokstaven :) Delar dock upp det i 3 olika inlägg, eftersom jag inte är ett stort fan av superlånga blogginlägg..
 
Här kommer alltså saker jag gillar från A-J!
 
 
A - APOR- för att jag tycker de är så söta och roliga! :) Första bilden nedan är från Gibraltar-klippan som ska vara enda stället i Europa där vilda apor lever naturligt (och ja, apan på bilden är vild, men inte särskilt skygg ändå :)) Andra bilden är från Monkey Park på Teneriffa där man fick gå in i vissa inhägnader för att hälsa på aporna :)
 
 
Copyright © Maria Norrgård
 
B - BLOMMOR - ja, vem gillar inte blommor :) Som snittblommor är mina favoriter rosor eller nejlikor, annars gillar jag också t.ex. hibiskus..
 
Copyright © Maria Norrgård
 
 Copyright © Maria Norrgård
 
C - CHOKLAD - helst mörk eller med någon god fyllning som t.ex. nötter, mint, karamell, nougat.. Kanske jag är jättekonstig, men jag gillar inte alls "ren" mjölkchoklad, sen har jag också svårt för t.ex. marmelad- eller likörfyllningar..
 
Dessa är en av favoriterna :)
 
D - Deutschland - alltså Tyskland.. :P Dels studerar jag ju språket och annat som på nåt sätt har att göra med Tyskland, dels har jag besökt landet flera gånger och varit där på utbytesstudier :)
 
  
E -  Esther och Elin - mina två fina guddöttrar (Esther är dessutom min brorsdotter och Elin min kusin) <3 Nu är de ca.2½ respektive 5 år gamla :)
 
 Copyright © Maria Norrgård 
 
F- fåglar - jag gillar både alla möjliga sorts levande fåglar och mönster/motiv med fåglar i inredning och mode :)
 
 
 
G - godis - jag är ju inget godismonster egentligen, men jag skulle ju ljuga om jag sa att jag inte tycker om godis.. ;) Försöker bara att inte äta så mycket och så ofta.
 
 
 
 
H - heta kyssar..? ;)
 
 
 
I - Italien ;) - Allt som har att göra med Italien i princip - dock har jag ju ännu inte varit i Italien(..!), men ja, gillar maten, kulturen, språket och en viss italienare förstås.. ;) Är säker på att jag kommer gilla landet också då jag väl besöker det!
 
 
 
J - julen - har alltid älskat julen med allt vad det innebär: julpynt, julmys, julmat, julklappar, julafton, umgås med nära och kära... Tillsammans med sommaren är det min favorittid på året :)
 
 

Kommentera inlägget här :