bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Immonen och den påhittade monokulturen

[bildkälla: Tuomas Saloniemi / http://www.saloniemi.net/osapaivanatsi/]
 
Tror många redan har sett bilden ovan och konstaterat vissa likheter mellan Immonens och Breiviks ideologier.. Hemska saker tycker jag, att en sådan människa ska få sitta i Finlands riksdag..!!
 
Har efter detta läst ett väldigt bra inlägg av Rolf Blauberg [länk], med rubrik "Det finns bara mångkultur, någon monokultur har aldrig existerat". Jag tycker han slår huvudet på spiken här!
I inlägget framkommer bl.a. att monokultur är en onaturlig påhittad konstruktion som aldrig ens existerat. Detta stämmer åtminstone i fall som Finland och de allra flesta andra civilisationer i världen, kanske med undantag från nån total-isolerad stam av nån ursprungsbefolkning i nån urskog som sen urminnes tider aldrig haft kontakt med andra stammar/folk. Är det alltså ett sådant sorts samhälle herr Immonen strävar efter kanske..?? Inte för att jag på något sätt ser ner på dessa ursprungsbefolkningar som kanske gärna vill förbli isolerade (tror rent av att de på sätt och vis mår bättre av att inte veta hur resten av världen ser ut idag med all rasism, hat, girighet etc), men nu är ju Finland en plats vars befolkning aldrig varit isolerad till att börja med.
 
Såhär skulle jag föreställa mig ett verkligt monokulturellt samhälle (om än en aning överdrivet och förstås i praktiken inte genomförbart, sen tror jag att t.o.m en multikulti-hatare som Immonen skulle bli lite uttråkad av att enbart äta traditionell finsk mat varje dag, enbart lyssna på finsk musik och spendera varendaste semester på en mygghärjad sommarstuga istället för att kanske åka en vecka till Spanien - fast jag vet ju i och för sig inte om han någonsin satt sin fot utomlands, kanske han är fullt nöjd med att aldrig ha vidgat sina vyer..?):
 
- förbjud och avinstallera internet, där kryllar det ju av kulturella impulser från världens alla hörn som potentiellt kan skada den ur-finska kulturen
 
- kicka ut samtliga invånare i Finland som inte passar in i Immonens mall av finskhet - antar det skulle inkludera många eller alla finlandssvenskar också (det skulle definitivt inkludera mig), vi har nog lite för många influenser från Sverige för att passa in i mallen... I och med detta är det väl slut med kebab, pizza och asiatisk mat (troligen kommer finnarna försöka producera dessa maträtter själv, men de kommer nog aldrig lyckas få fram en tillräckligt genuin produkt - minns t.ex. de hemska "vårrullar" med finländsk tappning som en gång serverades på ett av ÅAs lunchställen, huvvadå)
 
- förbjud utlandsresor pga risken att finländare blir kulturellt berikade, eller ännu värre, blir kära i en utlänning..!
 
- stoppa all export och import, det skulle ju betyda kontakt med personer från andra kulturer
 
- visa enbart finska program på tv, förbjud utländska tv-serier i finsk tv (sorry, no more House, Lost och vad det nu är ni brukar titta på)
 
- förbud att lyssna på något annat än finländsk musik - vi kan ju inte riskera att någon blir hjärntvättad av t.ex. orientalisk musik..!
 
- återgång till någon form av fornnordisk religion - kristendomen är ju något som påtvingats befolkningar genom korståg och erövringar. (Nu försöker jag ju alltså inte smutskasta dagens kristna, utan konstaterar bara kallt hur kristendomen tagit sig till Finland)
 
etc etc.... Efter ett antal generationer och bokbålar är alla multikulti-influenser bortglömda, eller på sin höjd en vandringssägen.
 
 
Räck upp en hand den som vill leva i ett verkligt mono-kulturellt Finland!

Kommentarer :

#1: bellas husse

Liknande tankar på mitt blogginlägg!

Svar: kul att fler engagerar sig med det här! :)
Maria Norrgård

skriven

Kommentera inlägget här :