bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Ny dator efter några om och men

Oj det har visst varit lite dött här under två dagar nu.. Men har haft lite fullt upp med datorinköp m.m, vilket verkligen var absolut nödvändigt med tanke på hur mycket problem jag haft med min gamla på sistone och att den inte bara har diverse fel inuti, utan bokstavligt talat håller på att ramla sönder rent fysiskt också med delar som håller på att lossna, en konstig spricka på undersidan etc.(och nej, datorn har inte tappats eller behandlats hårdhänt). Svårt att förklara, men kanske lägger upp bilder på den gamla nån dag så får ni se - helskumt är det hur som helst hur en dator kan förfalla sådär..!
 
Nå, visade sig vara inte helt smärtfritt att bara gå och köpa ny dator heller - vi hämtade hem en HP 255 i fredags från Mediamarkt i Santa Cruz som vi fick lov att lämna tillbaka redan dagen efter eftersom det helt tydligt inte var en ny dator, utan den hade redan installerats och hade en del program som INTE ska ingå i en ny dator (chrome, spotify, paint.net etc..) + att den var otroligt seg och krånglade massor trots att vi försökte återställa systemet m.m. Men tack och lov så var det lätt ordnat att byta till en ny (alltså på riktigt ny) dator - vi begärde t.o.m att de startade upp datorn och installerade den på plats så vi fick se med egna ögon att det var en välfungerande och sprillans ny dator denna gång, vilket det också var.
 
Så slutet gott kan man väl säga, även om det var lite surt att behöva betala 25 euro extra för bussresan fram och tillbaka för två pers.. Sammanlagt blev datorn 50 euro dyrare kan man ju säga. Men men, nu har jag ju äntligen en ny och fräsch dator som jag gillar hittills iallafall, och vi gjorde ju förstås det bästa av båda resorna också och gick en runda på stan och hittade ett riktigt härligt cafè bl.a., bloggar mera om det i ett annat inlägg! :)
 
Hittade ett härligt savann/afrika-aktigt tema också som gör datorn ännu roligare :) Behöver kanske ännu lite tid på mig att vänja mig vid nya windows dock, har ju windows 7 på gamla datorn och detta är windows 8.1, ganska stora förändringar.. 
 
Så var det det här med spanskt tangentbord.. Nåja, börjar vänja mig vid det också och har hittat de "shortcuts" jag behöver för de svenska bokstäverna. Krångligast är å:na..
 
 
Dagens lärdom - ta inte helt för givet att den dator ni köper är oanvänd, iallafall inte på Mediamarkt på Teneriffa..!
 Har ni haft nån dålig erfarenhet av ett datorinköp?

Kommentarer :

#1: SHOGBERG

alltså känslan av ny dator, blir lite avis :D
sambon ska köpa idag också... kliar lite nog att köp en ny själv.. fast den, typ, funkar! :D

när jag va yngre hade jag spanskt tangentbord inställt på datskin, så cool man kände sig då, haha! =)

Svar: jo, alltid kul att byta ut en gammal sliten dator mot en ny :) Fick dock välja budget, men kanske den duger några år framöver :)
Haha, men varför ändrar man frivilligt till spansk tangentbord då det bara gör det jobbigare att skriva..? ;) Tycker dock det är lite roligt i övrigt att ha en dator där allt går på spanska, men skulle gärna ha det normala svenska tangentbordet med tanke på bloggen :P Men funkar helt ok såhär också, tar lite längre att skriva bara.
Maria Norrgård

skriven
#2: Paula´s Blogg

Härligt med ny dator :)

Svar: Jo visst är det :)
Maria Norrgård

skriven

Kommentera inlägget här :